Dette skal du vite om kjøreopplæringen

Dette Skal Du Vite Om Kjøreopplæringen

Stjørdal-Meråker Trafikkskole gir deg informasjonen du trenger om kjøreopplæringen. Lurer du på hvor mye du må lese til teoriprøven? Eller vil du vite hvor mange kjøretimer som trengs for å ta førerprøven? Vi gir deg svarene her.

Stjørdal-Meråker Trafikkskole gir deg den informasjonen du trenger om kjøreopplæringen

Når man skal i gang med kjøreopplæring, er det naturlig at flere spørsmål melder seg. Et vanlig spørsmål er hva som må til for å kunne starte med øvelseskjøring. Er du under 25 år, må du gjennomføre trafikalt grunnkurs før du begynner å øvelseskjøre. Så snart du har fylt 15 år, kan du melde deg på trafikalt grunnkurs hos oss. På grunnkurset får du hjelp av dyktige lærere i et trygt og sosialt læringsmiljø.

Er du over 25 år kan du starte med øvelseskjøring før du er ferdig med trafikalt grunnkurs. Du trenger heller ikke å gjennomføre et fullstendig grunnkurs, det holder med førstehjelpskurs og mørkekjøringsdemo. Flere velger å ta mørkekjøringen underveis i grunnkurset, men det er også mulig å gjennomføre mørkekjøring utenom kursperioden. Du behøver ikke lærebok på trafikalt grunnkurs hos oss, vi har bøker som vi bruker i undervisningen.

Mange lurer på hvor mange kjøretimer man må gjennomføre for å ta førerprøven. Det er dessverre ikke mulig å gi et konkret svar på dette, ettersom antall timer avhenger av hvilken førerkortklasse du ønsker. Hvor mange timer du trenger avhenger også av dine kjøreferdigheter, noe som varierer fra person til person. Teoriprøven er noe flere gruer seg til, og det er vanlig å ha spørsmål om hvordan man bør øve til teoriprøven. Foruten å øve regelmessig, anbefaler vi å lese i læreboken og gjøre oppgaver på teoritentamen.no

Intensivkurs førerkort – hvorfor er det smart?

Intensivkurs er veien å gå for deg som ønsker å ta førerkortet raskest mulig. Stjørdal-Meråker Trafikkskole tilbyr intensivkurs for alle førerkortklasser, der du gjennomfører alt det obligatoriske i kjøreopplæringen på to til tre uker. Etter at intensivkurset er over, får du muligheten til å gå opp til førerprøven. Vi tilbyr også innkvartering på skolen, der du underveis i kursforløpet kan bo på en av våre hybler.

Våre intensivkurs for personbil klasse B foregår over en periode på to uker. Her møter du erfarne lærere som strekker seg langt for å drive opplæring tilpasset på deg og dine forutsetninger. Under kursperioden setter vi opp de obligatoriske aktivitetene slik det passer deg. Mange velger å gjennomføre kjøretimer den første uken, og ta det obligatoriske i uken etterpå.

Hos trafikkskolen på Stjørdal finner du alt på ett sted. Vår avdeling for storbil har et eget område der bilpark, kjøretøy og klasserom ligger samlet. Du som elev får døgnåpen tilgang til skolens fasiliteter, der du sammen med andre kan øve på kveldstid og i helger. Vi tilbyr også yrkessjåførutdanning, som i likhet med førerkort for storbil gjennomføres i løpet av tre uker. På grunn av vår spesialisering innen storbil, kommer elever fra hele landet for å ta sin yrkessjåførutdanning hos oss.

Kort oppsummert

Hvor mye du må lese til teoriprøven varierer fra person til person. Vi anbefaler at du leser jevnt, bruker læreboken og gjør oppgaver på teoritentamen.no.

Antall kjøretimer som trengs før oppkjøringen avhenger av førerkortklasse og ferdighetsnivå. Hvis du har øvelseskjørt mye før du tar kjøretimer kan det holde med få timer.

På intensivkurs hos trafikkskolen på Stjørdal, får du muligheten til å ta lappen i løpet av to til tre uker. Våre intensivkurs er en god løsning for deg som ønsker å ta førerkort på kortest mulig tid.