Førerkort for lastebil

Er du klar for å kjøre lastebil? Få førerkortet for en karriere på veien med spennende muligheter

Kontakt oss

Førerkort klasse C & CE

Vi arrangerer jevnlig kurs for førerkort klasse C og CE. Disse kursene gjennomføres i hovedsak som intensivkurs på heltid. Dette gir deg mulighet til å få førerkort for lastebil og/eller vogntog i løpet av 3 uker.


Krav for å få førerkort klasse C og CE

 

  • Fylt 21 år (førerprøve)
  • Førerkort kl B
  • Gyldig legeattest

 

Selv om kravet for å avlegge førerprøve er 21 år, kan det være smart å starte opplæringen før fylte 21 år. Da har du mulighet til å gjøre ferdig både førerkortopplæring og yrkesjåførutdanningen før fylte 21 år. Denne opplæringen kan du gjennomføre hos oss på 5-6 uker.

 

Hvis det ikke passer å delta på våre intensivkurs er det også mulighet for å få individuelt tilpasset opplæring hvis en ønsker det.
For informasjon om neste kurs og påmelding se kursplan og påmelding nedenfor.

 

Klasse C- Lastebil


Vårt kurs til førerkort klasse C dekker all obligatorisk opplæring og består av 3 timers obligatorisk grunnkurs, 9 timers kurs i ulykkesberedskap og 9 timers kurs i sikring av last. Dette i tillegg til vanlig teorikurs. Vanlig praktisk kjøring er 9 vanlige kjøretimer + 8 obligatoriske timer (hvorav 6 er praktisk kjøring). Altså totalt 17 timer.

 

Klasse CE- (Lastebil og Vogntog)

 

Vårt kurs til førerkort klasse CE dekker all obligatorisk opplæring og følger all teori for klasse C med tilleggsteori for hengeren. Praktisk kjøretimer i klasse C benyttes til vogntog + 12 obligatoriske vogntogtimer og vanlige kjøretimer samt ryggetrening.

Førerkort klasse C1 & C1E

Vi arrangerer jevnlig kurs for førerkort klasse C1 og C1E. Disse kursene gjennomføres i hovedsak som intensivkurs på heltid. Dette gir deg mulighet til å få førerkort for lett lastebil med eventuelt henger i løpet av kort tid.

 

Med klasse C1E kan du føre en lett lastebil i klasse C1 som trekker en tilhenger med en tillatt totalvekt over 750 kg.

 

Den tillatte totalvekten for vogntoget er 12 000 kg. Det vil si at lastebil og tilhenger til sammen maks kan veie 12 000 kg.Krav for å få førerkort klasse C1 og C1E

 

  • Fylt 18 år
  • Gyldig legeattest


Hvis det ikke passer å delta på være intensivkurs er det også mulighet for å få individuelt tilpasset opplæring hvis en ønsker det.

 

For informasjon om neste kurs og påmelding scroll deg nedover.

Kursplan tunge klasser 2024

Kursplan E-kurs 2024 (hengerdel)