Vi har fått enda en ny traktor. Dette er den nye Valtra N serie levert av Lantmannen Stjørdal. Valtra N154e direct.

Hos oss kan du få tilrettelagte kjøretimer når det passer for deg, og vi tilbyr også intensivkurs.  Du kan for eksempel få all opplæring i en av skoleferiene.

Hos oss kan du få traktorførerkort:

Du må ha gjennomført trafikalt grunnkurs og fylt 15 år før du kan begynne med opplæring.

2-timerskurs i lastsikring og 2 veiledningstimer (kjøretimer) er obligatorisk. Traktoropplæringen avsluttes med en teoretisk prøve og en praktisk prøve. Begge eksamener avlegges ved en trafikkstasjon.

Vi  tilbyr ett rimelig 6 timers teorikurs på traktor som anbefales om man ikke liker og lese på egenhånd.

Traktor med konstruktiv hastighet 50 km/t

Fra 1. september er det mulig å utvide førerretten i klasse T til å gjelde traktor med konstruktiv hastighet 50 km/t

For å oppnå førerrett for traktor med konstruktiv hastighet 50 km/t må eleven først erverve førerrett i klasse T. Deretter må eleven gjennomføre Sikkerhetskurs klasse T 141/T 148 (Førerkortforskriften § 3-18).

Kurset er på 7 undervisningstimer, hvorav minst 2 timer er praktisk kjøring med traktor og tilhenger. Tilhengeren skal være lastet med minst 50 % av total nyttelast, og ha en aktuell totalvekt på minst 4000 kg.

Førerrett i klasse T 141 og T 148 kan tidligst erverves ved fylte 18 år. Vektbegrensningen for T 141 er som for klasse T begrenset til 25000 kg inntil føreren er fylt 21 år eller har hatt førerrett i klasse T i 2 år (Førerkortforskriften § 3-1). Førerrett i klasse T 148, som er ervervet på bakgrunn av tidligere førerrett i klasse BE, vil gi permanent vektbegrensning på 25000 kg.

Vi tilbyr også T50 kurs. Ta kontakt for mer info, og bestilling av kursplass.